AMSTERDAM - De rondere vormen van Jessica Simpson blijven de gemoederen flink bezighouden.

"Ik vind het belachelijk dat iedereen er zo'n punt van maakt", vertelde haar ex-man Nick Lachey aan het Amerikaanse tv-programma Entertainment Tonight.

"Ik hoop dat ze hierdoor niet in de put raakt, want dat is het niet waard. Ik wens haar alle goeds."

Spot

Begin deze week verschenen foto's van de 28-jarige zangeres waarop duidelijk te zien was dat de blonde zangeres de laatste tijd is aangekomen. Dat leidde ertoe dat diverse media de spot dreven met Simpson.

Zuslief Ashlee Simpson kroop daarop direct in de pen om haar woede over de negatieve berichtgeving te uiten.

Walgelijk

"Ik vind de berichten over het gewicht van mijn zus walgelijk", brieste ze. Ook haar echtgenoot Pete Wentz sprong in de bres voor zijn schoonzus.

"Vrouwen worden over het algemeen veel te hard aangepakt door de media en dat vind ik jammer", vertelde hij aan het entertainmentprogramma Extra. "Echte schoonheid zit van binnen."

Niet alleen de familieleden van Simpson zijn boos, ook andere sterren voelen zich geroepen om de zangeres te verdedigen.

Lekker

"Ik vind dat iedereen moet zijn zoals hij of zij zich lekker voelt", vertelde Heidi Klum aan het Amerikaanse tijdschrift People. "Als je in de schijnwerpers staat, heeft men al gauw een mening over je."

Socialite Nicky Hilton noemt de media 'wreed' en Rose McGowan vindt het 'hartverscheurend' om te zien dat heel Amerika over de extra kilo's van de zangeres heen valt.

Tori Spelling

Realityster Kim Kardashian roept via haar blog op om Jessica met rust te laten. Actrice Tori Spelling vindt dat Simpson er geweldig uitziet, zo vertelde ze aan Us Weekly. "Eerlijk gezegd had ik niet eens een verschil gezien."

Ontwerpster Vera Wang, die in 2002 de trouwjurk van Simpson ontwierp, noemt gewicht een 'persoonlijke zaak'. "Mensen vergeten dat sterren gewone mensen zijn, en sommige dingen gebeuren nu eenmaal", zei ze tegen Us Weekly. "Het heeft denk ik ook met veel andere zaken van doen. Ik weet niet wat zich afspeelt in haar leven."