AMSTERDAM - Robbie Williams heeft na vijf jaar genoeg van Los Angeles en komt terug naar zijn geboorteland Groot-Brittannië.

De 34-jarige zanger heeft acht miljoen euro neergeteld voor een zeventiende-eeuws herenhuis in Wiltshire, zo meldt de Britse krant Daily Mail zaterdag.

De statige villa is in Franse stijl gebouwd en bevat acht badkamers, een fitnessruimte, sauna en zwembad. In de tuin ligt een tennisbaan en er is een hangar voor een helikopter, net als twee appartementen voor personeel.

Gemist

Volgens Sally Symonds, de zus van de zanger, heeft Robbie zijn thuisland gemist. "Hij wilde al sinds een jaar of anderhalf terugkeren", vertelt ze. "Hij heeft genoten van zijn tijd in LA: hij kan er zich vrij bewegen en de zon schijnt altijd. Maar de stad heeft geen ziel."

De vriendin van Williams, de 29-jarige Amerikaanse actrice Ayda Field, zou meeverhuizen naar het Britse platteland. "Hij is een paar maanden geleden al met haar thuis geweest in Stoke", vertelt Symonds. "Ze komt over als een heel vriendelijk, aardig en nuchter meisje."