AMSTERDAM - Rapper DMX is vrijdag door een rechter in Arizona veroordeeld tot een celstraf van negentig dagen. Hij draait de cel in wegens drugsbezit, diefstal en het verwaarlozen van dieren. Daarnaast heeft de artiest een proeftijd van achttien maanden opgelegd gekregen.

De 38-jarige Earl Simmons, zoals DMX eigenlijk heet, zit sinds vorige maand in de cel. Hij werd in Miami opgepakt en overgebracht naar een gevangenis in Arizona, nadat hij het afgelopen jaar meermaals niet was komen opdagen bij rechtszittingen.

De tijd die hij al achter de tralies heeft doorgebracht, wordt niet van zijn celstraf afgetrokken. Hij heeft wel toestemming gekregen om zijn straf uit te zitten in een gevangenis in Florida, zo meldt de krant Arizona Republic.

Inval

In augustus 2007 vond de politie drie dode en twaalf ondervoede pitbulls bij de woning van DMX in een buitenwijk van Phoenix. Ook werden bij de inval pistolen, munitie en drugs aangetroffen.

Het is niet de eerste keer dat DMX, bekend van albums als 'It's dark and hell is hot' en 'Flesh of my flesh, blood of my blood', achter de tralies belandt. Eerder zat hij al eens een celstraf uit voor het bezit van softdrugs en het schenden van de voorwaarden van zijn proeftijd.