HILVERSUM - Goochelaar Nick Nielsen is The Mask uit het tv-programma De Nieuwe Uri Geller. Dat beweerde het televisieprogramma RTL Boulevard vrijdag. De afgelopen tijd is er veel gespeculeerd in de media over wie de deelnemer aan de show is die achter het masker schuilgaat.

De Telegraaf schreef vrijdag in de krant dat Johnny de Mol The Mask zou zijn, maar volgens RTL Boulevard is dat niet waar. Het entertainmentprogramma kreeg een tip dat het de 24-jarige Nielsen, die ook bekend is als belspelletjespresentator, is.

Albert Verlinde meldde vervolgens in de uitzending dat het bewijs was geleverd doordat Nielsen niet op vrijdagen, de dag dat De Nieuwe Uri Geller op tv is, te boeken is en doordat een redactrice de goochelaar er telefonisch had ingeluisd, waarna Nielsen zou hebben gezegd dat hij bijna bij de studio was.

Publiciteitsplan

''Dit verhaal is bij ons niet bekend'', reageerde een woordvoerster van SBS6 vrijdag. ''The Mask is slechts bekend bij twee mensen van de productie, dus ik kan het bevestigen noch ontkennen. RTL Boulevard suggereert dat dit een publiciteitsplan is van ons, maar dat is niet zo. Deze persoon in kwestie heeft zelf besloten op deze manier op te treden en de programmamakers zijn daarmee akkoord gegaan.''

Identiteit

The Mask reageerde bij het SBS6-programma Shownieuws op vragen over zijn identiteit met een bordje met ja en nee erop. Toen hem werd gevraagd of hij Nick Nielsen is, draaide hij het bordje eerst naar nee, toen naar ja en toen weer naar nee.

In het tweede seizoen van De Nieuwe Uri Geller wordt gezocht naar een opvolger voor de Israëlische mentalist Uri Geller. Dat gebeurt door middel van een talentenjacht op televisie.