AMSTERDAM - Naomi Watts zit niet te wachten op een aanzoek van haar vriend Liev Schreiber. "Ik ben niet opgegroeid met het idee van een sprookjeshuwelijk", vertelt de actrice in het Amerikaanse tijdschrift Parade.

"Mijn moeder is twee keer getrouwd en twee keer gescheiden en Liev heeft een soortgelijke achtergrond."

De 40-jarige Watts, die met Schreiber zoons Sasha (achttien maanden) en Sam (zeven weken) kreeg, sluit niet uit dat ze ooit alsnog in het huwelijksbootje stapt met haar grote liefde.

"Misschien worden we op een dag wel wakker en zeggen we: 'Kom op, laten we het gewoon doen', maar misschien ook niet", vertelt ze. "We vormen een gezin. We hebben alleen geen huwelijkscertificaat en dat vinden we allebei prima."

Heath Ledger

Watts en Schreiber zijn al vier jaar samen. Daarvoor had de blonde actrice, die bekend is van films als 'Mulholland drive', 'The ring' en 'King Kong', twee jaar lang een relatie met Heath Ledger.

Ze ontmoetten elkaar in 2002 op de set van de Australische film 'Ned Kelly'. "Hij bezat een magische mix van kracht en kwetsbaarheid in alles wat hij deed", herinnert ze zich. "Daarin werd je meegezogen. Zijn kracht was intrigerend en zijn kwetsbaarheid raakte je."

Moeilijk

Ledger, die na de breuk goed bevriend bleef met Watts, overleed begin vorig jaar na een onbedoelde overdosis medicijnen. "Het is nog steeds ontzettend moeilijk voor me", vertelt ze.