Regilio Tuur helpt slachtoffers vliegtuigongeluk

HILVERSUM - Voormalig bokser Regilio Tuur zegt in New York slachtoffers te hebben geholpen die uit de Hudson-rivier kwamen nadat de Amerikaanse Airbus 320 daarin een noodlanding had gemaakt.

Hij vertelde dat vrijdagmorgen telefonisch in het Q-music programma Ruud de Wild.

Tuur was donderdagmiddag aan het hardlopen langs de rivier toen het vliegtuig te water kwam. ''Het vliegtuig kwam op een punt neer waar ik net drie minuten eerder voorbij was gelopen. Het gebeurde achter mij'', aldus Tuur vanuit bad.

Hij zei enigszins onderkoeld te zijn omdat hij nog nazwetend van het hardlopen hulp had geboden. ''En het is hier nu een van de koudste dagen van het jaar.''

Ongelofelijk

''Het was bijna de volgende 9/11. Het is ongelofelijk wat er is gebeurd'', vertelt Tuur, die direct na de crash terugliep.

''Ik heb aan de zijkant gestaan en daar hebben we met een paar mensen, zo goed als het kon, mensen de kant op geholpen en in de ziekenwagen gekregen.'' Die eerste hulp was nodig omdat Tuur en nog wat mensen eerder daar waren dan de hulpdiensten.

''Ik schrik niet zo gauw, maar van dit ben ik best wel geschrokken. Het heeft me ook best aangegrepen. Het leven kan zo voorbij zijn.''

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie