Marco Borsato ontmoet Belgische ministers

BRUSSEL - ''We zijn zeer vereerd'', zo zei Marco Borsato woensdag in Brussel tegen de Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Karel de Gucht, en diens collega Annemie Turtelboom, minister van Migratie en Asiel.

De zanger, en tegenwoordig ook acteur, was samen met de regiseur van zijn film Wit Licht ingegaan op een uitnodiging van de Belgische ministers om te komen praten over de problematiek van kindsoldaten, het thema van de film.

De Gucht zei dat ''wanneer mediafiguren zich hard maken voor een onderwerp als kindsoldaten, dat de mensen die steun zoeken voor de aanpak van het probleem helpt''.

Regisseur Jean van de Velde en Borsato benadrukten dat ze al jaren proberen het probleem van kindsoldaten op de agenda te houden.

Verantwoording

''Begrip begint met begrijpen'', aldus Borsato. De zanger zei verder dat iedereen zijn verantwoording moet nemen om iets te doen aan het probleem van de kindsoldaten. Borsato is al bijna tien jaar ambassadeur van War Child.

Cadeaus

Annemie Turtelboom vertelde na afloop van de ontmoeting dat ze bij de geboorte van haar eerste kind in plaats van cadeaus gevraagd had geld te storten voor een project dat ex-kindsoldaten helpt.

In het gesprek met de zanger en de regisseur merkte ze op dat het haar, ''blijft verbazen dat wanneer kindsoldaten uit hun situatie komen, ze dan met hulp vaak toch nog redelijk kunnen herstellen.''

Borsato zei hierover dat er vaak een grote acceptatie is tegenover ex-kindsoldaten in de lokale samenlevingen, zelfs als kinderen bijvoorbeeld onder druk familieleden hebben moeten vermoorden.

''De samenlevingen daar zijn vaak flexibeler dan onze westerse maatschappij'', aldus de zanger.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie