VOORBURG - Kick Stokhuyzen, de beroemde quizmaster van weleer, is overleden. Dat meldt omroep Max op de eigen site. Stokhuyzen stierf volgens Max maandag, 78 jaar oud.

De omroep heeft op zijn site een condoleanceregister ingericht. ''Onze gedachten en condoleances gaan uit naar de nabestaanden van Kick Stokhuyzen'', aldus Slagter.

"Ik kan me de opname van het MAX-programma 'de TV Comeback' met Kick Stokhuyzen in 2006 goed herinneren. Hij genoot zichtbaar van alle aandacht en van het enthousiaste publiek bij zijn eenmalige terugkeer op de Nederlandse televisie. In 2007 heeft hij ook nog een optreden verzorgd op onze ledendag.''

MAX

Beelden van het eenmalige optreden in de TV Comeback zijn op de site van MAX te zien. Slagter overlegt nog met netcoördinatoren om ook op televisie aandacht te besteden aan het heengaan van de quizmaster.

Stokhuyzen, op 7 oktober 1930 geboren in Surabaya in Nederlands-Indië, presenteerde voor de NCRV eerst de snel populaire studentenquiz Tweekamp.

Na Tweekamp leidde hij programma's als Herkent u deze melodie? en Herkent u deze tijd? Zijn grootste populariteit vergaarde hij echter met het televisieprogramma Ja Natuurlijk, een natuurquiz.

8,2

Het programma over dieren en planten trok maandelijks 3,5 miljoen kijkers en kreeg een gemiddelde waardering van 8,2.

Stokhuyzen was een Jappenkampkind en hield juist afgelopen jaar de rede tijdens de herdenking van de Japanse capitulatie in Den Haag, die live werd uitgezonden.