AMSTERDAM - Renée Zellweger is alweer een tijdje vrijgezel, maar de actrice is niet hard op zoek naar een man. Zellweger meent dat ze in het leven alles heeft wat ze wil, en bovendien heeft ze op dit moment geen tijd om iemand goed te leren kennen.

Dat zegt de 39-jarige actrice in een openhartig interview met de Amerikaanse editie van het tijdschrift Marie Claire.

Volgens Zellweger is haar drukke werkschema de voornaamste reden dat een relatie er even niet inzit. "Ik ben voordurend weg. Maar ik heb niet het gevoel dat er een leegte is in mijn leven, en dat er iets moet gebeuren", zo benadrukt ze.

Een echte vrijgezel voelt ze zich dan ook niet. "Ik ben geen single, ik ben druk."

Kenny Chesney

Zellweger is al eens getrouwd geweest. In 2005 gaf de actrice haar jawoord aan countryster Kenny Chesney, om vervolgens vier maanden later alweer te scheiden.

Hoewel Zellweger het daarna even helemaal gehad had met het fenomeen huwelijk, sluit ze nu niet meer uit dat ze ooit nog eens voor het altaar zal staan.

"Ik zeg nooit meer nooit over iets, want ik ben geshockeerd als ik naar mijn eigen verleden kijk. Van veel ervaringen uit mijn verleden, had ik nooit kunnen denken dat het mij zou overkomen", aldus Zellweger.

Jurk

De actrice woonde zondagnacht de uitreiking van de Golden Globes bij in Beverly Hills. Veel modebladen waren niet te spreken over de keuze van haar bijzondere jurk.

Volgens de Australische krant The Sydney Morning Herald leek Zellweger net 'de bruid van Frankenstein'. "Ze staat bekend om haar elegante jurken op de rode loper, maar haar stylist heeft ongetwijfeld een weekendje vrij gehad."

Renee Zellweger