LOS ANGELES - De Amerikaanse vrouw die als kind door Roman Polanski werd misbruikt, heeft de rechter gevraagd de zaak tegen de regisseur te seponeren.

Polanski (75) misbruikte de nu 45-jarige Samantha Geimer seksueel op haar dertiende. Uit angst te worden opgepakt, is de filmmaker al sinds 1977 niet in Amerika geweest.

De Oscarwinnaar vroeg zelf in december al om seponering van de zaak. Hij heeft destijds bekend seks met de minderjarige te hebben gehad, maar vluchtte voor zijn veroordeling naar Frankrijk.

Hij woont nog altijd in Parijs met zijn vrouw, de Franse actrice Emanuelle Seigner.

Rust

Geimer, intussen moeder van drie kinderen, woont op Hawaii. Ze heeft aangegeven de zaak achter zich te willen laten, zodat ze eindelijk rust heeft.

Ze heeft het voorval naar eigen zeggen verwerkt, maar wordt continu aan de gebeurtenis herinnerd omdat alles keer op keer uitgebreid wordt besproken en beschreven.

Herhaling

Ze heeft al eerder gezegd dat ze de kans op herhaling klein acht en vindt dat hij Amerika weer in moet kunnen.

Polanski maakte naam met films als Rosemary's Baby en The Pianist, waarmee hij een Oscar voor beste regie won.

Vernietigingskamp

Hij had privé heel wat te lijden. Zo kwam zijn moeder om in een vernietigingskamp en werd zijn vrouw Sharon Tate, die acht maanden in verwachting was, vermoord door volgelingen van 'goeroe' Charles Manson.