AMSTERDAM - Kelly Rutherford, bekend van de dramaserie Gossip Girl, is bang dat haar echtgenoot haar zoontje Hermès meeneemt naar het buitenland.

Ze heeft de rechter verzocht de van oorsprong Duitse ondernemer Daniel Giersch te verbieden Amerika te verlaten met hun 2-jarige kind.

Vorige maand werd bekend dat de 40-jarige Rutherford, die vier maanden zwanger is, de scheiding heeft aangevraagd van de zes jaar jongere Giersch.

Risico

"Ik heb het gevoel dat er een risico is dat hij het land verlaat met Hermès en dat ik dan niet weet waar ze zijn", stelt ze in een verklaring.

Beide echtelieden, die woonachtig zijn in Los Angeles, willen de volledige voogdij over Hermès. Giersch stelt dat hij voornamelijk voor het jongetje zorgt en dat het werk aan Gossip Girl van Rutherford in New York een van de redenen is dat hun huwelijk op de klippen is gelopen.

Pedicures

"In New York gaat ze wekelijks minstens twee uur naar de kapper, heeft ze manicures en pedicures en winkelt ze", zegt Giersch.

"Ze heeft dat allemaal kunnen doen omdat ik voor Hermès zorg. Ik vind het prima om dat te blijven doen, omdat dat het beste voor hem zou zijn. Uiteindelijk wil ik dat mijn kinderen in een stabiele omgeving opgroeien."

De rechter bekijkt de zaak opnieuw op 21 januari.