AMSTERDAM - Blake Fielder-Civil, de echtgenoot van de Britse soulzangeres Amy Winehouse, wil scheiden. Dat heeft zijn advocaat maandag bekendgemaakt.

''Ik heb de opdracht gekregen om een scheidingsprocedure te starten op grond van echtbreuk'', aldus de advocaat. Vertegenwoordigers van Winehouse bevestigen de actie van Fielder-Civil.

Fielder-Civil, die momenteel een celstraf uitzit voor onder meer mishandeling, zou zijn raadsman hebben opgedragen een scheidingsprocedure in gang te zetten omdat zijn vrouw het zou hebben aangelegd met een andere man.

Winehouse viert al enkele weken vakantie in een luxe resort op het Caribische eiland Saint Lucia. De afgelopen weken werd ze daar enkele malen gefotografeerd met de 21-jarige Josh Bowman.

Gedachten

De zangeres zou dit weekeinde tegenover de Britse tabloid News of the World hebben verklaard dat haar man momenteel uit haar gedachten is.

"Ik weet niet eens hoe het zit tussen ons en voor nu vergeet ik gewoon even dat ik getrouwd ben."

Geen drugs

De 25-jarige drugsverslaafde zangeres lijkt op Saint Lucia weer op krachten te komen. Tegenover News of the World zou ze hebben verklaard de afgelopen weken geen drugs meer te hebben aangeraakt.

"Thuis is hel voor mij. Overal zijn drugs. Hier voel ik me kalm en vredig en voor het eerst kan ik zeggen dat ik met drugs ben gestopt. Het lijkt alsof ik hier op een andere planeet ben en niets of niemand me pijn kan doen. Thuis heb ik alleen maar de verkeerde mensen om me heen en raak ik steeds in de problemen."

Geweldpleging

Fielder-Civil en Winehouse trouwden in mei 2007 in Miami. Beiden kampten de afgelopen jaren met een drugsverslaving en Fielder-Civil zat maandenlang vast wegen geweldpleging.

Amy Winehouse gaat scheiden