AMSTERDAM - Kanye West wil niet klagen over zijn carrière, maar de hoeveelheid fans mag van hem wel wat minder. "Ik wil populaire muziek maken, maar ik zou minder fans willen hebben", zo zegt de hiphopster in het Amerikaanse tijdschrift Vibe.

West meent dat hij meer vrijheid heeft, als hij minder fans zou hebben. "Je kunt het vergelijken met de vrijheid van minder geld hebben. Als je weinig geld bezit, heb je ook weinig verantwoordelijkheden."

De 31-jarige muzikant zou liever zien dat hij 20.000 fans had die hem begrepen, in plaats van 100.000 volgelingen die hem alleen maar leuk vinden, omdat hij op dit moment een populaire rapper is.

Björk

Volgens West heeft de IJslandse zangeres Björk het goed voor elkaar. "Als zij naakt zou willen poseren, zeggen mensen 'Oh, dat is Björk. Maar als ik naakt zou willen poseren, gaan mensen er van alles bijhalen."

West sluit niet uit dat hij ooit uit de kleren gaat voor een fotoshoot. De rapper zegt er geen probleem mee te hebben. "Ik zou iedere regel breken", aldus West.

Vorig jaar bracht de muzikant zijn laatste studioalbum uit, '808s and Heartbreaks'.

Kanye West