LONDEN - De Britse prins Harry is in opspraak gekomen door racistische uitspraken aan het adres van een mede-militair. Op een video die in handen is van de Britse tabloid News Of The World is te horen hoe Harry een militair een 'Paki' noemt. Dat meldden Britse media zondag.

Paki is een scheldwoord voor een lid van de Pakistaanse minderheid in Groot-Brittannië. Een andere militair kreeg van de prins te horen dat hij eruitziet als een 'raghead', een beledigende term voor Arabieren.

De video is opgenomen in 2006, toen de prins nog in training was. De koninklijke familie stelt in een verklaring dat Harry ''de term Paki niet kwaadwillend gebruikte, maar als bijnaam voor een populair lid van zijn peloton''.

Verlegenheid

De 24-jarige Harry brengt het Britse koningshuis wel vaker in verlegenheid. Zo maakte hij in 2005 in een nazi-uniform zijn opwachting op een feestje.

In 2002 werd de toen 17-jarige prins opgenomen in een afkickkliniek, omdat hij cannabis had gerookt en regelmatig te diep in het glaasje keek. Ook daarna dook hij echter regelmatig op in nachtclubs.