AMSTERDAM - Na enkele schijnbaar rustige weken heeft Amy Winehouse zich weer van haar agressieve kant laten zien.

Het Britse enfant terrible heeft geruzied met een toerist in het luxe vakantieresort op het eiland Santa Lucia, waar ze al zo'n twee weken vertoeft.

Tijdens het opstootje heeft de zangeres een glas water over de 27-jarige vrouw gegooid, zo meldt de Britse krant The Sun.

Excuses

Winehouse zou aanvankelijk hebben geweigerd haar excuses aan te bieden. Na tussenkomst van de hoteleigenaar zou ze toch door het stof zijn gegaan, omdat de toerist dreigde aangifte te doen.

Haar woordvoerder spreekt van een misverstand. "Amy vatte een gesprek verkeerd op en dacht dat iemand een denigrerende opmerking maakte. De zaak is inmiddels opgelost."

Morsig bikinibroekje

Volgens personeel van het vakantieverblijf op het Caribische eiland is Winehouse vele gasten en medewerkers een doorn in het oog.

"Iedereen wil dat Amy vertrekt. Haar aanval op de gast was de laatste druppel", stelt een anonieme bron.

"Ze loopt elke dag rond in hetzelfde morsige bikinibroekje, met haar borsten ontbloot, wordt dronken, betast obers en gedraagt zich onbeschoft tegenover het mannelijke personeel."

Personeel

Het personeel moet waarschijnlijk nog even op de tanden bijten. Naar verluidt heeft Winehouse haar vakantie met een week verlengd.