AMSTERDAM - Het pleidooi van Lily Allen voor de harddrug cocaïne is niet bij iedereen even goed gevallen. De Britse schaduwminister van binnenlandse zaken, Dominic Grieve, noemt haar uitspraken 'naïef'.

"Drugs bevorderen de misdaad en maken levens kapot, dat staat als een paal boven water", zo zegt hij woensdag.

Allen beweerde onlangs in een interview met muziekblad The Word dat de slechte reputatie van cocaïne onterecht is.

"Ik ken veel mensen die drie nachten per week cocaïne gebruiken en gewoon elke dag naar hun werk gaan, zonder enig probleem", stelde ze. "Maar die kant van het verhaal horen we nooit."

Jonge mensen

Grieve maakt zich boos om de uitlatingen van de 23-jarige zangeres. "Als iemand als Lily Allen zulke opmerkingen maakt, brengt ze schade toe aan jonge mensen, die op een punt in hun leven moeten kiezen of ze wel of niet drugs gebruiken."

Grieve is een conservatief parlementslid dat als schaduwminister het beleid van minister van binnenlandse zaken Jacqui Smith, van de regerende Labour-partij, onder de loep neemt.

Cocaïne

Allen meent dat haar uitspraken ietwat uit zijn verband zijn gerukt. De zangeres zegt dat ze het gebruik van cocaïne helemaal niet goedkeurt.

''Het enige ware verhaal is dat drugs slecht zijn en tot je dood leiden'', aldus Allen. ''Maar ik ken ook mensen die drie avonden per week cocaïne gebruiken en elke dag vroeg opstaan en naar hun werk gaan, zonder enig probleem. Over die kant van het verhaal horen we nooit wat.''