AMSTERDAM - Brad Pitt vindt niet dat zijn vriendin Angelina Jolie te ver is gegaan door te praten over het prille begin van hun relatie, toen Pitt nog getrouwd was met Jennifer Aniston.

Dat Aniston de loslippigheid van Jolie onlangs in een interview 'lichtelijk ongepast' noemde, doet daar voor de acteur niets aan af. "Ik ben heel trots op de manier waarop we het hebben gedaan", zegt hij in het Amerikaanse modetijdschrift W. "Het ging heel respectvol."

Pitt leerde Jolie kennen op de set van de film 'Mr. & mrs. Smith', toen de filmster nog een trouwring droeg. "Wat mensen niet begrijpen is dat we een jaar lang hebben gefilmd", verklaart Pitt.

"De opnamen waren nog bezig toen Jen en ik uit elkaar gingen. Er was zeker geen sprake van een of andere laffe affaire. Die was er niet."

Woorden

Pitt neemt Aniston haar kritische woorden niet kwalijk. De acteur vermoedt dat Vogue, het tijdschrift waarin het interview werd gepubliceerd, zijn ex woorden in de mond heeft gelegd. "Luister, Jen is een schatje", stelt hij.

"Ik denk dat ze erin is geluisd en dan is het gelijk alsof er opnieuw strijd is tussen Angie en Jen."

De acteur heeft naar eigen zeggen een goede verhouding met zijn ex-vrouw. "We hebben nog altijd contact met elkaar. Ze speelde een belangrijke rol in mijn leven, en ik in dat van haar."