AMSTERDAM - Lily Allen stoort zich aan de negatieve wijze waarop mensen tegen drugs aankijken. "Het enige wat je hoort, is dat drugs slecht en dodelijk zijn", zegt ze in een interview met het Britse muziektijdschrift The Word.

"Dat je een prostituee of verkrachter of dealer wordt. Maar dat is niet waar."

Vooral journalisten maken zich volgens de 23-jarige zangeres schuldig aan hypocrisie, 'want dat zijn allemaal drugsverslaafden en alcoholisten.' De Britse ster doet graag een goed woordje voor narcotica.

"Ik ken veel mensen die drie nachten per week cocaïne gebruiken en gewoon elke dag naar hun werk gaan, zonder enig probleem. Maar die kant van het verhaal horen we nooit."

Zelfbeheersing

Volgens Allen, die in 2006 doorbrak met haar hitsingle 'Smile', heeft het allemaal met zelfbeheersing te maken. "Sommige mensen kunnen niet goed met drugs omgaan", legt ze uit.

"Maar sommige mensen kunnen ook niet goed autorijden en brengen zichzelf en anderen op die manier om het leven."

Zenuwachtig

De artieste poedert haar neus naar eigen zeggen niet meer. "Ik gebruik geen drugs, maar ik deed dat vroeger wel. Ik word erg zenuwachtig als ik mensen om me heen heb die drugs hebben gebruikt, omdat het me doet denken aan mijn jeugd", stelt ze.

"Dat is waarom ik cocaïne gebruikte toen ik dat niet eens wilde. Ik voelde me als een eenzaam kind als iedereen drugs gebruikte en ik niet."

Lily Allen in Londen