HILVERSUM - EO-presentator Andries Knevel is de meest vrouwonvriendelijke talkshowpresentator van Nederland. Dat valt althans op te maken uit een onderzoek van de Varagids, uitgevoerd door Intomart GfK, onder vijfhonderd mensen.

Overigens zijn het in meerderheid mannen die bij Knevel vrouwonvriendelijkheid waarnemen en vindt meer dan 58 procent eigenlijk geen enkele presentator vrouwonvriendelijk.

De eigen Matthijs van Nieuwkerk is de populairste presentator onder alle ondervraagden, constateerden de onderzoekers, maar bij de vrouwen gaat Paul Witteman hem voor. In de algemene lijst staat Witteman op twee.

Presentatoren

Knevel staat overigens toch nog op de vijfde plaats in de rij van populairste presentatoren. Op drie staat Jeroen Pauw en op vier Robert Jensen.

Beste nieuwslezer is volgens deze enquête Sasha de Boer, gevolgd door Philip Freriks. Paul de Leeuw volgt Mies Bouwman op als beste tv-persoonlijkheid, Wendy van Dijk sluit direct aan.

Weerman

Erwin Kroll is de beste weerman, Helga van Leur de op een na beste. Mart Smeets is de beste sportpresentator en gaat Humberto Tan voor.

Georgina Verbaan

Intomart vroeg ook nog andere dingen, bijvoorbeeld of het filmpje op tv 'moest kunnen' waarop Georgina Verbaan een andere man zit te zoenen dan haar op dat moment nog eigen Jort Kelder. Bijna 58 procent vond dat een ronduit belachelijke vertoning, ruim 30 procent vond het kijken ernaar al helemaal niet waard.