AMSTERDAM - Hadewych Minis durfde een tijdlang de straat niet op te gaan omdat ze ernstige huidproblemen had. "Doordat ik stopte met de pil kreeg ik een baard van rode bulten op mijn gezicht", vertelt de actrice deze week in het weekblad Libelle.

"Met een paar puisten kan ik heus wel leven, maar de uitslag die ik had was tien keer erger."

De 31-jarige actrice, die bekend is van haar rollen in de films 'Phileine zegt sorry' en 'Moordwijven', ging door haar huidproblemen acht maanden lang amper de deur uit.

"Ik werd echt op mezelf teruggeworpen", zegt de blondine die niet vertelt wanneer ze last had van de bulten op haar gezicht.

Gevoelens

Minis, die sinds drie jaar bij Toneelgroep Amsterdam speelt, kijkt niet alleen met negatieve gevoelens terug op de tijd dat ze noodgedwongen thuisbleef.

"Op het moment dat ik het minst bezig was met mijn carrière - ik richtte mij alleen maar op overleven en mij zo gelukkig mogelijk voelen - werd ik opeens gevraagd voor vier films en een zangprogramma."

Simpel

Doordat de blondine geconfronteerd werd met huidproblemen, bekijkt ze het leven nu van een andere kant. "Opeens zag ik hoe simpel het leven eigenlijk in elkaar zit", laat ze weten.

"Ik heb geleerd dat het beter is om moeilijkheden aan te gaan, in plaats van mij ertegen te verzetten. Door alles wat ik heb meegemaakt ben ik daar nu niet meer zo bang voor."

Momenteel staat Minis samen met cabaretier Mike Boddé, die bekend is van het televisieprogramma 'De Mike