AMSTERDAM - Het leven van Froukje de Both staat compleet op zijn kop sinds de geboorte van haar dochtertje Emma vorige maand.

"Het lijkt of de natuur mijn aan/uit-knop stevig heeft ingedrukt en daarna heeft 'gereset'", schrijft de presentatrice op haar weblog.

"Ik voel me overvallen door de liefde die ik voor haar voel, had nooit verwacht dat het deze proporties zou hebben."

Impact

De 36-jarige De Both is nog altijd onder de indruk van de bevalling. "Ik realiseerde me totaal niet dat het echt zo veel impact zou hebben. Het zinnetje: 'Het was een heftige bevalling' zal voor mij nooit meer hetzelfde zijn. Respect voor alle vrouwen die het hebben meegemaakt. En hun mannen, want dat mag niet onderschat worden!"

Geliefde

Vader van Emma is Jeroen te Rehorst, ook wel bekend als dj Dekky. Froukje is blij met haar geliefde, die niet te beroerd is om de handen uit de mouwen te steken.

"Gelukkig is er Jeroen, die midden in de nacht ook opstaat als er een luier verschoond moet worden, of als er geboerd moet worden", vertelt De Both.

"En ook hij heeft, net als ik, soms het onzekere gevoel: 'doe ik het wel goed?'. Maar dat schijnt er ook bij te horen."

Verdrietig

Het geluk van kleine Emma gaat de nieuwbakken moeder voor alles. "Als zij happy is, ben ik het ook en als zij verdrietig is, voel ik dat in mijn hart", bekent De Both. "Dat is af en toe best pittig, maar het is wel een enorme verrijking in je leven."