AMSTERDAM - Ellen ten Damme mag dan niets te klagen hebben over haar verschijning, toch vind de 41-jarige muzikante uiterlijk niet interessant. Sexy wil ten Damme al helemaal niet zijn. "Het woord sexy alleen al, daar word ik helemaal kriegel van", zo zegt ze deze week in Grazia.

"Mijn moeder zei altijd al dat je vooral niet sexy moet willen zijn als vrouw. Daar heeft ze gelijk in", aldus de zangeres.

Ten Damme beaamt dat ze het wel leuk vind om het "sexy gedoe" belachelijk te maken op het podium. "Ik speel er een beetje mee. Kennelijk heb ik een sexy uitstraling. Daar kan ik niets aan doen."

Afgeragde kleding

Thuis maakt de artieste zich al helemaal niet druk over uiterlijke zaken. "In mijn vrije tijd loop ik gewoon in vieze, afgeragde kleding", zo geeft ze toe.

Samenwonen

Ten Damme is al een tijdje samen met haar vriend, gitarist Robin Berlijn, en hoewel ze hem als "een soort Jezus" ziet heeft ze nog geen behoefte om te gaan samenwonen.

"Ik denk dat het fris is om apart te blijven wonen. Ook omdat we veel samenwerken. Als ik zo naar mijn vriendenkring kijk, zie ik dat degenen die nooit echt hebben samengewoond, de langste relaties hebben."

Rust

De muzikante en haar vriend zijn wel vaak samen, zo benadrukt ze. "Maar het geeft toch een soort rust: weten dat we naar ons eigen huis kunnen gaan."

Ten Damme is een echte alleskunner. Ze speelde in het verleden in verschillende films, ze componeert en zingt. Momenteel werkt ze veel in Duitsland.