AMSTERDAM - Frans Bauer wordt in de nieuwe reeks van Bananasplit geassisteerd door een pop: Fransi. Dat is dinsdag bekendgemaakt tijdens de perspresentatie van het verborgen cameraprogramma.

Fransi, die naar verluidt sprekend lijkt op Frans, is vanaf 8 februari iedere zondagavond te zien bij de Tros.

In het nieuwe seizoen van het programma neemt Bauer op zijn beurt onder anderen Dries Roelvink in het ootje, die werd wijsgemaakt dat hij Gordon mocht vervangen als Topper tijdens het Eurovisie Songfestival.

Ook BN'ers als Nick Schilder, Lucille Werner, Thomas Berge, Patrick Kluivert en Sonja Bakker worden voor de gek gehouden.

Presentatiedebuut

In juni werd al bekend dat de 35-jarige Bauer zijn presentatiedebuut maakt in het programma. "Ik ga er gewoon als mezelf aan beginnen", vertelde hij destijds. "Ik ben gewoon Fransje Bauer uit Fijnaart en ik hou van een dolletje, niets meer en niets minder."

Bauer treedt in de voetsporen van Ralph Inbar, die sinds de jaren tachtig het gezicht van Bananasplit was. Hij presenteerde het programma samen met assistente Patty Brard. Inbar, die vijf jaar geleden op 65-jarige leeftijd overleed, nam Bauer tweemaal in de maling voor de tv-show.