AMSTERDAM - Sienna Miller en haar zus Savannah tonen volgende maand hun kledinglijn tijdens de London Fashion Week.

De zusjes tonen tijdens het drukbezochte mode-evenement dat op 20 februari van start gaat de nieuwe collectie van hun label Twenty8Twelve.

De 26-jarige actrice en haar vier jaar oudere zus begonnen anderhalf jaar geleden een eigen kledinglijn.

Modeopleiding

Sienna wordt dikwijls geroemd om haar boho-chique kledingstijl, terwijl haar zus vier jaar geleden cum laude afstudeerde aan de prestigieuze modeopleiding Central Saint Martins. De naam van de kledinglijn is afgeleid van de geboortedatum van Sienna op 28 december.

Het duo vult elkaar goed aan, zo legt zuslief Savannah uit. "Werken met haar is geweldig, want zij komt vaak met gekke ideeën op de proppen die ik niet zo snel zou bedenken", vertelt ze op de website van het merk.

Seks

"Sienna is scherp en hip; ik ben zacht en romantisch. Ik heb een idee voor een ontwerp en zij voegt daar de seks aan toe en zet het op zijn kop. Het is leuk en het werkt."

De gezusters Miller openden in augustus 2007 hun eerste winkel in Londen. Onlangs kwam er een tweede winkel bij in de Britse hoofdstad. Daarnaast worden de kledingstukken onder meer verkocht in boetieks in Parijs, New York en Los Angeles.