GLASGOW - Girls Aloud-zangeres Cheryl Cole heeft haar echtgenoot vergeven dat hij is vreemgegaan, omdat hij ,,jong is voor zijn leeftijd''.

Dat zegt ze in de nieuwste editie van het tijdschrift Vogue. De 28-jarige voetballer Ashley Cole zou sinds zijn huwelijk in 2006 meerdere affaires hebben gehad.

Begin vorig jaar claimde een kapster dat zij in december 2007 seks had gehad met de topsporter, die bij de Engelse club Chelsea voetbalt. Later die maand werd bekend dat Cole meerdere slippertjes had gemaakt.

Jong

Cheryl vond het ''verschrikkelijk'', zegt ze nu, maar ze heeft er intussen vrede mee. ''Ashley is jong en hij gedraagt zich sowieso jong voor zijn leeftijd. Hij leert.''

De 25-jarige zangeres heeft nu niets dan lovende woorden voor haar man, maar wil zich ook niet laten wegzetten als dom voetbalvrouwtje.

''Hij heeft een prachtige ziel en is echt heel lief. En ik ben niet stom, weet je, echt niet. Ik weet wat ik doe. Ik ben gelukkig. Als andere mensen dat niet zijn, dan is dat hun probleem.''

Homoseksueel

Cole kwam al eerder in opspraak. Twee Britse kranten suggereerden in 2006 dat de voetballer homoseksueel zou zijn, maar nadat Cole hen had aangeklaagd trokken ze hun uitspraken in.