AMSTERDAM - Alanis Morissette is ruim negen kilo afgevallen door alle dierlijke producten uit haar dieet te schrappen. De zangeres, wier gewichtstoename vorig jaar werd uitvergroot in de media, besloot in september het roer om te gooien.

"Ik realiseerde me dat ik 120 jaar oud wil worden", vertelt ze in het Amerikaanse OK! Magazine.

Op zoek naar inspiratie bladerde ze in een boekwinkel door het boek 'Eat to live' van Joel Fuhrman. De Amerikaanse arts propageert een dieet dat voor het grootste deel bestaat uit plantaardig voedsel. Volgens Fuhrman kunnen vele ziektes worden voorkomen door de juiste voeding.

Morissette, die het dieet al maandenlang volgt, kan haar geluk niet op. "Ik voel me als een 12-jarig meisje", jubelt ze. "Als ik 's ochtends uit bed kwam, deed alles pijn en dacht ik: dit is wat er gebeurt als je de 30 bent gepasseerd. Maar nu spring ik uit bed en heb ik zo veel energie."

Bewegen

De 34-jarige artieste zegt ook veel te bewegen. "Als ik op toer ben, zijn mijn shows zo vermoeiend dat ik niets extra's hoef te doen", legt ze uit. "Als ik niet toer, doe ik een halfuur tot een uur aan gewichtheffen, rennen, fietsen en zwemmen, zo'n vijf keer per week. Ik houd ook van kickboksen en dansen."

Om te bewijzen dat ze lekker in haar vel zit, poseerde Morissette uitgebreid voor OK! Magazine. Voor de fotoshoot hees ze zich in achtereenvolgens een pvc-legging, een skinny jeans en een zeer strakke jurk.