AMSTERDAM - Gordon voelt zich ondanks zijn gezonde levensstijl vaak een wrak. "Ik eet supergezond, ik drink niet en heb me nog nooit zo slecht gevoeld als de laatste tijd", zegt hij zaterdag in Vrouw, een bijlage van De Telegraaf.

"Wat een ongehoord waardeloos lichaam heb ik toch!"

De vele aandoeningen waaraan de 40-jarige volksartiest lijdt, baren hem zorgen. "Ik noem mezelf een uithangbord van chronische ziektes", legt hij uit.

"Ik heb suikerziekte, chronische bronchitis, psoriasis en reuma. En op dit moment heb ik ook nog een oorontsteking en is mijn verstandskies net getrokken."

Leeftijd

Hoewel zijn kwakkelende gezondheid hem stoort, maakt Gordon zich niet druk om zijn vorderende leeftijd. "Al die aandoeningen worden er niet beter op naarmate ik ouder word. Maar dat ik er ouder ga uitzien, hoort er gewoon bij."

Dat zijn vriend Sander veertien jaar jonger is, zorgt soms wel voor vervelende situaties. "Laatst waren we samen op vakantie in Hongkong en moesten we door de douane", vertelt hij.

"Sander vergat iets in te vullen op zijn immigratiekaart en werd teruggeroepen. Ik wilde op hem wachten, maar de douanier zei tegen hem: laat je vader maar doorlopen. Nou, toen moest ik op zijn zachtst gezegd wel even slikken."