AMSTERDAM - Big Brother-veteraan Jade Goody is het nieuwe jaar slecht begonnen. De Britse realityster, bij wie in augustus baarmoederhalskanker werd geconstateerd, heeft oudejaarsdag in een Londens ziekenhuis doorgebracht wegens een zware griep die niet over lijkt te gaan.

Dat meldt een bron aan de Britse krant Daily Mirror.

Uit tests bleek dat het aantal witte bloedcellen van de 27-jarige Goody gevaarlijk laag was gedaald door de chemotherapie die zij momenteel ondergaat. "Ze is erg vatbaar voor infecties en heeft blijkbaar iets opgepikt waarvan ze een ontzettende klap heeft gekregen", vertelt de bron.

Goody mocht later op de dag naar huis, maar artsen hebben haar tot absolute bedrust gemaand. Als het Goody niet lukt de griep het hoofd te bieden, wordt ze later in de week alsnog opgenomen.

Big Brother

De realityster, die zes jaar geleden meedeed aan de Britse versie van Big Brother, kreeg het slechte nieuws van haar ziekte terwijl ze deelnam aan de Indiase variant van het programma. In september werd tijdens een operatie de baarmoeder van Goody verwijderd.

Goody raakte in 2007 in opspraak nadat ze meermaals de Indiase actrice Shilpa Shetty had beledigd in het Britse Celebrity Big Brother. Ze werd weggestemd na haar racistische uitlatingen.