AMSTERDAM - Kim-Lian van der Meij is de 30 nog niet gepasseerd, maar kijkt al met nostalgie terug naar 'de gezelligheid van vroeger'.

"Ik mis de tijd waarin we allemaal nog niet zo ontzettend bereikbaar waren", mijmert ze in weekblad Libelle. "Het contact verloopt nu zo snel, dat er van je wordt verwacht dat je meteen terugbelt en e-mailt. Doe je dat niet, dan wordt het je bijna kwalijk genomen."

'Liever lui dan moe' is een gezegde dat aan de musicalzangeres niet is besteed. "Vroeger fietste ik speciaal naar een vriendin toe om haar te vertellen dat ik die leuke jongen weer had gezien", vertelt ze.

"Waar is de tijd gebleven dat je naar iemands huistelefoon belde en hoopte dat hij of zij thuis was? Of dat je echt naar iemand toe moest om hem te spreken? Volgens mij was het leven vroeger echt gezelliger."

Anonimiteit

Ook de anonimiteit van het moderne leven bevalt Van der Meij, die eind mei beviel van haar eerste kindje, maar matig.

"Bij mij in het dorp kende iedereen elkaar. Je ging spontaan bij elkaar langs. Bij ons thuis kon je altijd onverwacht aan tafel aanschuiven. Alsof het contact persoonlijker was. Nu lijken mensen meer op zichzelf te zijn."