AMSTERDAM - Maxim Froger is de winnaar van de ijsshow Kinderen Dansen op het IJs, die zaterdagavond werd uitgezonden bij SBS6. De 13-jarige zoon van René en Natasja Froger kreeg met zijn ijsdanspartner Shana Potsdammer de meeste punten van de jury.

 Maxim en Shana schaatsten op het lied De Zon Schijnt Voor Iedereen van zijn vader René Froger. ''Eerst had ik The Number One van mijn vader uitgekozen, maar niemand kent dat lied'', zei Maxim Froger tijdens de opname van de ijsshow.

Froger won van Jan Bauer (zoon van Frans en Mariska Bauer), Anna Hulzebosch (dochter van schaatser Erik Hulzebosch), Floris van der Toorn (zoon van Wegmisbruikers!-presentator André van der Toorn), Daan Wilting (kleinzoon van oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting) en Carlijn van Leeuwen (dochter van EO-presentator Bert van Leeuwen).

Vastbesloten

Maxim Froger was vastbesloten te winnen. ''Ik was net drie weken klaar met De Frogers: Effe Geen Cent te Makken toen ik alweer begon met trainen voor Kinderen Dansen op het IJs. Ik vind het beide leuke programma's maar ik heb mijn vriendjes weinig gezien.''

De kinderen schaatsten voor hun leeftijdsgenootjes in Zuid-Afrika en probeerden met hun küren zoveel mogelijk donateurs te werven voor het Nelson Mandela Kinderfonds.

Belpanel

In het belpanel zaten onder anderen zangeres Laura Vlasblom, actrice Jasmine Sendar, presentator Gaston Starreveld, zanger Jody Bernal, zangeres Roxeanne Hazes, Rob Geus van de Smaakpolitie, zangeres Sita Vermeulen en een aantal deelnemers van So You Wannabe a Popstar.

Het Nelson Mandela Kinderfonds biedt kansarme kinderen in Zuid-Afrika onderdak, onderwijs, voeding en medische zorg. Het fonds probeert de kinderen te redden van een zwervend bestaan in een criminele omgeving.