Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat Sylvie op z’n showbizz’ shopt, Marco Borsato onder de gordel is geraakt, Victor Reinier weer opkrabbelt, paragnosten problemen voorzien maar ook Linda’s huwelijk en Kerstmis geen vrede op aarde is in Bekend Nederland.

 Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Showbizz shoppen

Je heet Sylvie ‘Rafael’ van der Vaart en je moet je kerstinkopen doen. Maar als je niet in Madrid durft auto te rijden, wat dan? De voetbalvrouw verklapt in Privé dat ze de hele dag een taxi had gehuurd. Die stond bij elke winkel te wachten terwijl zij haar hebbedingetjes verzamelde. ‘Best decadent’ vindt ze zelf, ‘Maar waarom niet? We werken er erg hard voor’.

Nou en of: Syl staat soms model en knipt hier en daar een lintje door. Vandaar dat er een Duitse nanny voor zoon Damian is ingevlogen. Nu heeft de voetbalbabe lekker haar handen vrij om te doen waar ze goed in is. Shoppen,shoppen, shoppen met de hoofdletter S van showbizz.

Zes zure recensies

Tuurlijk weet Marco Borsato dat hij met acteren zijn nek heeft uitgestoken. Maar de film heeft hij echt met de beste bedoelingen gemaakt. Prinses Maxima snotterde haar zakdoekje vol en dat was voor de zanger het grootste compliment. Hij vindt het dan ook heel vervelend dat de vaderlandse filmcritici zijn acteerpogingen hebben weggehoond. ‘Kolderiek’, ‘ongeloofwaardig’ en ‘een egotrip’ schreven ze.

‘Onder de gordel’ moppert Marco in Privé. ‘Je steekt je nek uit en ze maaien je gewoon neer. Die zes zure krantenrecensies overstemmen alles en iedereen’. Privé neemt het voor de acteur/zanger op, maar meldt wel fijntjes dat ‘de hitzanger al 15 jaar geen kritiek meer gewend is’.

Victorie voor Victor

Privé hoopt dat het nieuwe jaar voor Victor ‘Baantjer’ Reinier veel goeds zal brengen. We zagen de acteur in de loop der tijd aftakelen. Hij zag er uit als een zwerver, met lang haar en baard, was agressief naar de pers en leek niet meer te redden uit zijn depressie.

Het was ook een bewogen jaar voor de beste man. Hij verliet zijn vrouw en kinderen voor een jong liefje. Dat meidje stortte uit een hotelraam en raakte in coma. De hele pers viel over de acteur heen en dacht dat de valpartij zijn schuld was. Inmiddels is alles opgelost, het liefje is uit coma, maar de relatie is voorbij.

De redding voor Victor Reinier was dat hij een rol in ‘Flikken Maastricht’ had en dus door móest werken. Berouwvol zegt hij zijn lesje te hebben geleerd en het blad wenst hem een gelukkig nieuwjaar toe.

Huwelijk en problemen

Weekend heeft voor het laatste nummer dit jaar een paragnost geregeld. Die mag voorspellingen doen voor het komende jaar. Het grote nieuws dat de man weet te verzinnen is dat Linda de Mol met haar lover zal trouwen: ‘Ik krijg een visioen van een huwelijk’. Bij Wendy van Dijk en haar tv-baas Erland kijkt hij zorgelijk: ‘Er zit een wig tussen die twee’ en de relatie gaat niet lang duren.

Maxima moet op problemen rekenen. ‘Ze zal een opmerking maken die niet goed valt, waardoor iedereen opeens over haar heen zal vallen’. Ook komen er schandalen uit haar verleden boven. Niet best dus. Beatrix zal volgend jaar haar aftreden voor 2010 bekend maken en nog even in het ziekenhuis worden opgenomen.

En Wouter Bos, die zich ‘als Sinterklaas’ gedraagt, kan zijn beloftes niet waarmaken. Het kabinet zal vallen. Het goede nieuws: Nederlanders zullen onderling verdraagzamer worden en kleine dingen meer koesteren. Bedoelt de paragnost bijvoorbeeld het wekelijkse kleine pleziertje dat het lezen van de roddelbladen ons telkens oplevert?

Ruzieboom

In Party een leuk stukje over ruziënde BN’ners. Ze maakten een mooie poster van een kerstboom, versierd met ‘boze BN-ballen’. Gordon hangt prominent in het midden, die heeft o.a. ruzie met Gerard Joling, Paul de Leeuw, Dries Roelvink en Robert Jensen. Patricia Paay strijdt met Patty Brard en die heeft weer mot met Viola Holt, Robert Jensen en Chazia Mourali.

Natuurlijk ontbreken de twee vrouwen van Patrick Kluivert niet in de ruzieboom; Rossana en Angela kunnen elkaars bloed wel drinken. Voetballers Wesley Sneijder en Robin van Persie blijken een conflict te hebben en presentatoren Willem van Hanegem en Wilfred Genee willen niet meer naast elkaar zitten.

Al met al hangt de BN-boom lekker vol met ballen en zorgen de ‘boze bliksemschichten’ ertussen voor de nodige slingers. Leuk ideetje, deze boze BN-poster. Er uit halen en op een prominente plek hangen, is ons advies.