AMSTERDAM - Jerney Kaagman zou na haar vertrek als directeur bij Buma Cultuur graag haar geluk beproeven in de politiek.

"Ik heb gemerkt dat in de wandelgangen stemmen opgaan dat ik betrokken zou moeten worden bij allerlei officiële dingen zoals de politiek en wetgeving en dat soort grappen", zei ze vrijdagochtend op Radio 1. "Maar dat heeft nog geen concrete vormen aangenomen."

Volgens Kaagman is het slecht gesteld met de kennis van veel politici op het gebied van de muziekindustrie. "Je kunt wel boos worden op mensen die niet goed zijn geïnformeerd, maar je kunt ook hand in eigen boezem steken en vertellen hoe het wel in elkaar steekt."

Vooral het vinden van een oplossing voor de toename van illegale downloads staat hoog op het lijstje van de voormalige zangeres van Earth & Fire.

D66

Wat voor politieke functie de aanhangster van D66 begeert, blijft een geheim. Gevraagd of ze staatssecretaris wil worden, grapte ze: "Minister van Cultuur, mag dat ook?"

Kaagman werkt nog tot 1 maart bij Buma Cultuur, een stichting die zich inzet voor muziek van Nederlandse makelij. Toen de stichting vorige maand het vertrek van de directeur bekendmaakte, werd gesteld dat de 61-jarige Kaagman meer tijd wil besteden aan haar privéleven.