AMSTERDAM - Een woedende chef van een restaurant in Los Angeles heeft een groepje fotografen, dat Reese Witherspoon en haar vriend Jake Gyllenhaal op de gevoelige plaat wilde vastleggen, met eieren bekogeld.

Dat is te zien op een video die entertainmentsite X17 Online zaterdag plaatste.

Gyllenhaal, die vrijdag 28 jaar is geworden, trakteerde zijn 32-jarige vriendin op een etentje in het chique restaurant Giorgio Baldi in Santa Monica. Toen het stel het restaurant via de achteruitgang verliet, stonden de paparazzi vanachter een toegangshek klaar om de duo te fotograferen.

Eieren

Toen de chefkok van middelbare leeftijd zag dat het duo werd opgewacht, ontstak hij in woede. Scheldend liep hij op de paparazzi af om ze met eieren te bekogelen. De politie moest eraan te pas komen om de rust weer te doen wederkeren.

Scheiding

Witherspoon en Gyllenhaal leerden elkaar kennen tijdens opnamen van de thriller 'Rendition', maar ontkenden lange tijd een relatie te hebben. Toen de scheiding tussen Witherspoon en acteur Ryan Phillippe definitief werd in oktober 2007, verschenen de twee tortelduifjes steeds vaker in elkaars gezelschap in het openbaar.

In een interview met de Amerikaanse editie van Vogue vorige maand bevestigde Witherspoon haar relatie met Gyllenhaal.