ROTTERDAM - De warme temperaturen in de Rotterdamse Kuipkonden de Rolling Stones niet deren. Mick Jagger en zijn bandledentrapten hun eerste concert in een reeks van zes maandagavond evenna 21.00 uur enthousiast af met het nummer Brown Sugar. Deduizenden fans moesten aan het begin van het optreden nog even opgang komen. Door de warmte hing er een lome sfeer in hetFeyenoord-stadion.

"Hallo Rotterdam! Het is goed om terug te zijn", riep zangerMick Jagger het publiek in het Nederlands toe terwijl hij tweeduimen in de lucht stak. Veel fans aanschouwden het optreden metontbloot bovenlijf en de drank vloeide rijkelijk om de dorst telessen.

Oververhitting en emoties

Kort na aanvang meldde organisator Mojo al dat een kleinetien bezoekers zich bij de EHBO hadden gemeld wegens symptonen vanoververhitting en emoties. Dat is iets meer dan normaal bij eenstadionconcert, aldus een woordvoerder.

De fans verzamelden zich maandag al ruim op tijd bij De Kuip.Vooral veertigers en vijftigers wachtten rustig af tot ze naarbinnen konden en hadden paraplu's bij zich voor schaduw. Veel fanswaren uitgedost met tatoeages van het bekende Stones-logo(uitgerolde tong). Het stadion biedt plaats aan 50.000 mensen.De show begon om 19.30 uur met het voorprogramma, dat werdverzorgd door Toots and The Maytals. Het einde van het optreden isvoorzien voor 23.30 uur.

De groep is voor het eerst sinds 1999 weer in Nederland voor eenaantal shows. In 1995 stonden de Stones voor het laatst in De Kuip.De serie van zes begint in Rotterdam met optredens op maandag enwoensdag in het Feyenoord-stadion en op 15 augustus in Ahoy'.Daarna is op 16 augustus Vredenburg in Utrecht aan de beurt. InAmsterdam staan de rockers op 19 en 20 augustus in de ArenA.

Ander karakter

Hetmanagement van de band verzekerde eerder dat alle typen concerten(stadion, grote hal, concertzaal) een ander karakter zullen hebben.In totaal kunnen 200.000 fans in Nederland een concert bezoeken.

De band, die veertig jaar geleden haar eerste successen vierde,begon op 4 juni aan het Europese deel van de 40Licks-wereldtoernee. Die wereldwijde rondgang duurt nu al bijna eenjaar. De onvermoeibare rockers sluiten hun toernee half septemberaf.

Een wereldtoernee van de Rolling Stones is een enormeonderneming. Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ron Woodkrijgen bij hun werk steun van driehonderd medewerkers. Onder henzijn podiumbouwers, buschauffeurs, vrachtwagenchauffeurs enproductiemedewerkers. De Stones beschikken over twee podia, die mettachtig vrachtwagens worden verplaatst.