Sjors Fröhlich staakt radiocarrière

AMSTERDAM - Sjors Fröhlich stopt met zijn carrière als radiopresentator. Hij heeft te veel last van een neurologische spieraandoening die zijn stembanden aantast om nog door te gaan.

Dat heeft de NCRV vrijdag bekendgemaakt. Fröhlich was al anderhalf jaar niet meer op de radio te horen vanwege zijn stemproblemen.

Fröhlich werkte 25 jaar als radiopresentator. Hij bedacht en presenteerde programma's als The Magic Friends, Stand.nl en Cappuccino. Hij presenteerde ook het sportprogramma Langs de Lijn en was jarenlang verslaggever voor Radio Tour de France.

Afscheid

De 41-jarige presentator noemt de beslissing om te stoppen 'moeilijk, maar wel de juiste'. Zijn afscheid als presentator betekent echter niet dat Fröhlich het radiovak helemaal loslaat.

Hij is gevraagd als senior consultant voor Radio 2 en Radio 5 en blijft betrokken bij het mediabedrijf dat hij met een partner heeft opgericht.

"Ik zal me meer gaan richten op communicatieadvies en conceptontwikkeling", zegt hij. "Als er een deur dichtgaat, waait er altijd weer een raam open."

Tip de redactie