AMSTERDAM – Rijk en bekend Nederland verzamelde zich donderdagavond in de RAI in Amsterdam. Daar vond met een spetterend optreden van Hans Klok en Pamela Anderson de opening plaats van de Miljonair Fair.

In de maanden waarin het woord kredietcrisis elk nieuwsbericht overheerst was er donderdagavond in de Amsterdam Rai van dalende koersen weinig te merken. Rijk en bekend Nederland kon zich vergapen aan luxueuze massagestoelen en exclusieve jachten en liet zich dat geen twee keer zeggen.

De organisatie had er dan ook alles aan gedaan om het de bezoekers naar de zin te maken. Ze werden ontvangen door prachtig aangekleede danseressen en de Missen van Nederland.

Pamela Anderson

Niet alleen de mooie dames en de dure gadgets trokken de aandacht. Het publiek in de RAI was toch ook vooral toegestroomd voor de grote openingsact waarmee Hans Klok en zijn wereldberoemde assistent Pamela Anderson de miljonairsbeurs officieel zouden openen.

Het was dit jaar de zevende editie van de miljonair fair en voordat Hans Klok het podium betrad werd er een optreden gegeven in de stijl van James Bond, 007. De zangeres die de liedjes van de verschillende films vertolkte wekte vooral verbazing door binnen een paar minuten compleet van outfit te veranderen.

Trucs

Maar het waren Hans Klok en Pamela Anderson waar het om draaide. De illusionist die bekend maakte te beginnen aan een wereldtournee, vermaakte het publiek met zijn bekende trucs en liet de ene na de andere assistent verdwijnen en net zo makkelijk weer terugkeren.

Enig minpuntje was dat Anderson pas bij de allerlaatste truc verscheen en zelf een bescheiden rol in het hele optreden vertolkte.

Dat mocht voor de meeste bezoekers de pret niet drukken en met een klap op de gong van Anderson kon het trekken van de portemonnee beginnen. Al leek het veel mensen toch vooral om de gezelligheid te gaan.

Gordon

Gordon die met zijn vriend Sander op de beurs verscheen was in ieder geval niet van plan iets nieuws aan te schaffen. “Ik heb alles al”, aldus Gordon. “Ik ben hier vooral om bekenden te zien en samen wat te drinken.”

Ook Remy Bonjasky, de kersverse wereldkampioen K1, was niet van plan om zijn prijzengeld aan een nieuwe auto te gaan spenderen. “Je moet met de kredietcrisis toch een beetje op je centjes letten tegenwoordig. Nee, flauwekul natuurlijk, maar ik vind het vooral leuk om samen met mijn vriendin de dure gadgets te bekijken.”

Marijke Helwegen

Zo was het woord kredietcrisis toch gevallen binnen de muren vol met rijkdom. Marijke Helwegen was het al opgevallen dat de dalende aandelen van de rijke mannen aanwezig, effect hadden op het schoeisel van hun vrouwelijke metgezellen. “Ik zie heel veel dames op schoenen van Van Haaren lopen. Het is goed om te zien dat mensen weer een beetje op de kleintjes moeten letten.”

Regilio Tuur hield om een andere reden dan de kredietcrisis de hand op de knip. “Ik heb een tijd geleden een Lamborghini gehad en als ik moet kiezen dan laat ik die dure spullen hier toch maar even liggen zodat ik kan sparen om weer in die mooie auto te kunnen rijden.”

Drankje

De bezoekers hoefden zich op de beurs geen zorgen te maken dat ze iets te kort kwamen. De meest exclusieve hapjes werden geserveerd en het personeel zorgde ervoor dat niemand om een drankje verlegen zat.

Ex Gouden Kooi-deelneemster Amanda genoot van alle luxe. “Ik vond het zo leuk om Pamela even te zien optreden. Lekker glaasje champagne erbij, prima.”

Kalender

Amanda die net klaar is met haar fotoshoot voor haar persoonlijke naaktkalender was erg tevreden. “Ik had al eerder gezegd dat als Playboy me zou vragen voor een reportage ik er serieus over na zou denken. Maar een eigen kalender is toch veel leuker? Als het goed loopt, wil ik elk jaar een kalender uit gaan brengen.”