Freek en Joseph gaan gelijk op

UTRECHT - In de schouwburg van Utrecht gaat vrijdagavond de musical 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat' in première. Voor het eerst in Nederland.

Een voorloper van het geesteskind van Andrew Lloyd Webber werd al in 1967 voor het eerst op een school in Groot-Brittannië uitgeprobeerd. Twaalf jaar later werd het in samenwerking met Tim Rice een complete musical, die inmiddels in tal van versies is uitgevoerd.

Onderkoning

Ook kwam er een film van, in 1999, met onder anderen Joan Collins en Donny Osmond. In Londen trekt de huidige theaterproductie, naar het Bijbelverhaal over de jongeman die onderkoning van Egypte wordt, weer volle zalen.

Nederland is geruime tijd opgewarmd voor Joseph, door de jacht op de geschiktste hoofdrolspeler op tv. De winnaar werd Freek Bartels uit Tilburg, die nu al handtekeningen moet uitdelen. 2,2 Miljoen mensen zagen hoe hij nipt won.

Award

Bartels (22) is geen nieuwkomer op het musicaltoneel (hij kreeg dit jaar de John Kraaijkamp Musical Award voor aanstormend Talent voor zijn rol in Les Misérables), maar de aankomende ster beseft dat hij toch nog maar net komt kijken en ziet parallellen tussen zijn rol en hemzelf.

''Ik denk dat de rol gelijk staat aan het ontwikkelen van een jonge jongen tot een volwassen man. Hij is iemand die heel snel verantwoordelijkheid op zich moet nemen.''

Paul Garrington regisseert de productie in een vertaling van Martine Bijl.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie