AMSTERDAM - Cabaretier Javier Guzman heeft een contract getekend bij Veronica. De 31-jarige Guzman verbindt zich het komende jaar exclusief aan de commerciële televisiezender en is op 1 januari al te zien met zijn theatershow Delirium.

Comedy wordt volgend jaar een van de nieuwe pijlers van Veronica, maakte een woordvoerster donderdag bekend.

De maandagavond is vanaf 5 januari gereservered voor humor, waaronder een nieuw seizoen van Two and a Half Men en daarna de nieuwe series It's a Man's World en Gary Unmarried.

Samenwerking

Veronica besluit de maandagavonden voortaan met stand-up comedy en is daarvoor een samenwerking aangegaan met Comedy Explosion, de comedyformatie waarvoor onder anderen de cabaretiers Jim Speelmans, Wilko Terwijn, Kristel Zweers en Javier Guzman spelen.

Guzman maakte sinds 2002 drie theatershows; het inburgeringsprogramma 100 AB bij de VPRO en drie sinterklaasconferences voor de VARA. Momenteel toert hij met zijn vierde voorstelling Por Dios langs de theaters.

Stempel

Programmaleider Alphons Martens is blij met de komst van Guzman naar Veronica. ''Hij zal het komende jaar een belangrijk stempel drukken op de programmering ''Zeker in slechte tijden is het fijn als er wat te lachen valt.''