AMSTERDAM - Na een heftige periode, privé en zakelijk, heeft Do besloten alleen nog maar te genieten van het leven. Daarom is de zangeres vanaf donderdag naakt te bewonderen in het dubbeldikke kerstnummer van Playboy.

Maandag presenteerde Do, die in het echt Dominique van Hulst heet, de cover voor een select clubje pers in het Amsterdamse restaurant En Pluche. In een interview met NU.nl vertelt de zangeres waarom ze juist nu uit de kleren gaat.

"Ik ben nu nog jong en heb geen kinderen, dus dit was de perfecte tijd om zoiets te doen", aldus Van Hulst. "Bovendien kreeg ik er een 'leuke vergoeding' voor."

De muzikante zegt het "helemaal te gek" te vinden dat iedereen haar straks kan bewonderen in het tijdschrift.

Kaapstad

Voor de fotoshoot is ze afgelopen september afgereisd naar Kaapstad, Zuid-Afrika. Met een magere negentien graden was het "freezing".

"Precies in de week dat wij daar waren, was er een depressie; we hadden een week lang wind en regen. Maar uiteindelijk is dat goed geweest voor de foto's", aldus Van Hulst. De dreigende lucht en de ruige omgeving hebben volgens haar gezorgd voor spectaculaire plaatjes.

Zenuwen

Ondanks dat dit voor haar de eerste keer was, had ze geen last van zenuwen. "Vanaf het begin had ik er een fijn gevoel bij. Ik wilde graag een Franse sfeer terugzien op de foto's. De Playboy-crew was het daar helemaal mee eens. We zaten helemaal op één lijn."

De 27-jarige zangeres staat dan ook volledig achter haar keuze om bloot te poseren. Wat anderen ervan vinden, kan haar weinig schelen. "Je moet zoiets alleen doen als je er honderd procent achter staat. Kritiek hoort er natuurlijk bij, maar gelukkig vinden mijn man en familie het oké."

Bankrekening

Hoeveel er op haar bankrekening is gestort, wilde ze niet zeggen. Ze wilde wél vertellen wat ze ermee gaat doen. Het geld wil ze namelijk in haar carrière stoppen. "Ik ben gestopt bij mijn platenmaatschappij. Met dit geld wil ik zelf mijn muziek gaan bekostigen."

De kans dat ze nog een keer poseert voor de Playboy, is klein. "Voor een keer was het te gek, maar nu ga ik me weer storten op andere dingen." De komende tijd is ze nog ambassadrice voor lingerieketen Hunkemöller. In het voorjaar komt haar nieuwe single uit, en ook verwacht ze in 2009 en 2010 een album uit te brengen.

Carice van Houten

Wie ze zelf graag in de Playboy zou willen zien? Daar moet ze even over nadenken. "Carice van Houten zou volgens mij een hele mooie shoot maken. Ik vind haar een erg mooie vrouw."

Acteurs Josh Hartnett en George Clooney zou ze ook wel eens naakt willen zien. "Ik heb nou eenmaal iets met oudere mannen", glimlacht ze.

Do in Playboy