Gordon haalt uit naar Popstars

AMSTERDAM - Gordon is geen fan van het SBS-programma Popstars, dat wordt gepresenteerd door zijn voormalige Toppers-collega Gerard Joling. “Het niveau van dat programma is zo bedroevend laag."

Gordon vervolgt: "Je krijgt bijna medelijden met de jury, die verantwoordelijk is voor de keuze van die ‘talenten’ die nu elke vrijdagavond een miljoenenpubliek moeten boeien met hun middelmatige stemgeluiden”, bitst de RTL-presentator in zijn column in Privé.

“Het lijkt wel alsof de echt goede kandidaten wachten op de talentenshows van RTL, zoals Idols en X Factor.”

X Factor

De 40-jarige zanger, eerder jurylid van Idols, vormt nu samen met Eric van Tijn, Stacey Rookhuizen en Angela Groothuizen de jury van de talentenjacht X Factor. Die is vanaf januari te zien op RTL 4.

De opnamen van de voorrondes zijn al in volle gang. “We hebben een heerlijke vibe; de tijd van afzeik-tv ligt achter ons en we zullen op een eerlijke, positieve manier te kennen geven dat sommige mensen maar beter iets anders kunnen gaan doen”, vertelt Gordon.

Nekschot

Vorig jaar zat Gordon in de jury van Idols, waar hij tijdens de voorrondes voor commotie zorgde door onder meer te zeggen dat een deelneemster wier zangkwaliteiten hem niet konden bekoren een nekschot verdiende.

Vanwege de nieuwe opzet van X Factor lijkt een herhaling van dergelijke taferelen onwaarschijnlijk.

Kunsten

Werden voorheen naast goede kandidaten ook heel slechte kandidaten door een productieteam doorgelaten om hun kunsten te vertonen voor de jury, nu krijgen volgens Gordon alleen daadwerkelijk getalenteerde deelnemers een kans op een plekje in de show.

“Natuurlijk zijn er lachsalvo’s om mensen die hun talenten op hilarische wijze showen, maar al met al is het heerlijk om nu vakmatig een oordeel te geven zonder dat er mensen geschoffeerd worden en misschien wel gekrenkt.”

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie