Mies Bouwman wilde comeback maken

HILVERSUM - Mies Bouwman heeft in 2006 geprobeerd haar comeback op televisie te maken, zo zegt ze in een interview met de Avrobode.

De oud-presentatrice wilde een serie over de geschiedenis van de Nederlandse televisie op tv krijgen, maar na een rondgang langs de publieke omroepen bleek er uiteindelijk niet genoeg geld beschikbaar te zijn voor haar plan.

Tijdens de gesprekken met de omroepen werd als kanttekening ingebracht dat de 79-jarige Bouwman zelf wel erg veel met die tv-geschiedenis te maken heeft.

"Dat leek me eerlijk gezegd juist een voordeel", vertelt ze. "Ik ben zo ongeveer de enige overlevende. Het wordt heus geen aaneenschakeling van Mies-fragmenten."

Dat het op de financiën stukliep, was voor Bouwman een verrassing. "Ik heb gemerkt: de publieke omroepen zijn soms net zo commercieel als de commerciëlen."

Homograppen

De presentatrice zegt in het interview een groot fan te zijn van Paul de Leeuw. "Hij maakt tv zoals tv gemaakt hoort te worden. Het is alleen hooguit irritant dat hij nog altijd van die flauwe homograppen maakt - ik wou dat hij daar eens mee ophield."

Als ze terugkijkt op haar eigen carrière heeft ze ook kritiek op zichzelf. "Ik wist wat ik wilde en hield voet bij stuk. Tja, een lastige tante was ik."

Over de nieuwe versie van In de Hoofdrol, het programma dat zij ooit presenteerde en nu wordt gedaan door Frits Sissing, wil ze liever niets zeggen.

"Het is heel moeilijk om onbevangen te kijken naar iets dat je vroeger zelf met zoveel plezier hebt gemaakt."

Tip de redactie