AMSTERDAM - Angelina Jolie is met ongeveer 10,7 miljoen euro per film de best betaalde actrice in Hollywood.

Dat staat op het jaarlijkse lijstje van de Hollywood Reporter, zo meldt de BBC. Op nummer twee en drie staan respectievelijk Julia Roberts en de aanvoerster van vorig jaar Reese Witherspoon.

Jolie kreeg 10,7 miljoen euro voor haar rol in de film 'Wanted'. Voor het vervolg van de film zou ze zelfs ruim veertien miljoen euro kunnen vragen. Vorig jaar stond Angelina op de tweede positie van meest betaalde actrices.

Gezakt

Oscarwinaressen Nicole Kidman en Halle Berry zijn gezakt in de lijst en verdienen niet langer meer dan zeven miljoen euro.

Actrices die nog altijd stijgen zijn Cameron Diaz, Katherine Heigl, Kate Hudson, Anne Hathaway en voormalig 'Friends'-ster Jennifer Aniston, die een kleine zes miljoen euro kreeg voor de komedie 'Marley and Me'.

Mannen

De mannen in Hollywood verdienen nog altijd het meest. Die lijst wordt aangevoerd door Will Smith. Smith krijgt gemiddeld achttien miljoen euro per film. Angelina Jolie's partner Brad Pitt is goed voor zo'n veertien miljoen euro per blockbuster.

De Hollywood Reporter publiceerde onlangs ook hun jaarlijkse lijst van meest invloedrijke vrouwen. Talkshowhost Oprah Winfrey voerde die lijst aan. Ze werd geprezen om haar 'enorme culturele invloed'.