AMSTERDAM - Marco Borsato gaat maandagavond met de billen bloot. In Tuschinski in Amsterdam gaat de film Wit Licht, waarin de zanger de hoofdrol speelt, in première. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima komen zijn acteerdebuut bekijken.

Naast het prinselijk paar zijn ook een aantal Afrikaanse acteurs uit de film aanwezig. Onder hen is Abby Mukiibi Nkaaga, die eerder te zien was in de Hollywoodproductie Last King of Scotland.

Wit Licht vertelt het verhaal van Eduard Zuiderwijk (Borsato), een kok en restauranteigenaar in Afrika die na de dood van zijn vrouw Anna (Ricky Koole) alleen voor de opvoeding van zoon Thomas staat.

Thomas ontroostbaar

Als Abu, het zoontje van een van zijn zwarte personeelsleden, na een overval op zijn dorp wordt meegenomen, is Thomas ontroostbaar. Eduard besluit een poging te wagen het beste vriendje van zijn kind, dat in een rebellenkamp wordt opgeleid tot kindsoldaat, te vinden.

Wit Licht is de titel van het megaproject waarmee Borsato dit jaar Nederland overspoelde. Eerst een album, daarna een concertreeks en nu de film van regisseur Jean van de Velde, die vanaf 11 december in de bioscoop draait.