AMSTERDAM - Heather Locklear heeft een zwaar jaar achter de rug, maar de actrice zit weer op het goede pad. "Ik heb me wel eens beter gevoeld, maar ik voel me goed vandaag", zo zei ze woensdag in de Tonight Show.

De 47-jarige Locklear liet zich dit jaar vier maanden in een kliniek behandelen voor angstaanvallen en depressie. Kort daarna werd ze gearresteerd omdat ze met drank op achter het stuur zat.

Vorig jaar zag de actrice, bekend van haar rollen in Melrose Place en Dynasty, haar huwelijk met Bon Jovi-gitarist Richie Sambora stranden. Ze kreeg het zwaar te verduren toen hij daarop een relatie begon met haar beste vriendin Denise Richards.

Goede spoor

Ondanks alles meent Locklear dat ze weer op het goede spoor zit. De actrice beaamt dat ze dit jaar een aantal "zware levenslessen" heeft meegekregen, maar nu ze terugkijkt zou ze de dingen niet op een andere manier hebben willen aanpakken. "Ik heb ervan geleerd. En hier sta ik nu, gelukkig en gezond. Ik heb van deze tijd geleerd."

Ex-man

Met haar ex-man Sambora heeft Locklear gewoon contact. De actrice vierde de Amerikaanse feestdag Thanksgiving met hem, hun 11-jarige dochtertje Ava en Jack Wagner, de nieuwe vriend van Locklear.

"Ik ben nu beter bevriend met Richie dan tijdens ons huwelijk", aldus Locklear.

Heather Locklear weer op goede pad