AMSTERDAM - Sinds Katie Holmes haar jawoord gaf aan acteur Tom Cruise, hebben veel mensen een verkeerd beeld van haar gekregen. Dat zegt de 29-jarige actrice deze week in The New York Times Style Magazine.

"Het is een misverstand dat ik sindsdien een muurbloempje ben geworden, een vrouw die geen controle meer heeft over haar eigen leven", zo zegt ze. "Dat beeld klopt van geen kanten. Vanaf het begin zijn al mijn keuzes zeer weloverwogen geweest."

Verrast

Toen Holmes haar huidige man ontmoette, was het liefde op het eerste gezicht. In het tijdschrift zegt ze dat ze al van kinds af aan een oogje op Cruise had. Toen ze hem leerde kennen, was ze verrast hoe normaal hij bleek te zijn.

"Toen ik Tom ontmoette was ik meteen verliefd. Hij was zo vriendelijk en ik dacht: 'Wow, je kunt dus een superster zijn en toch een menselijk wezen blijven.'"

Trouwen

Ook voor Cruise was het meteen raak bij de eerste kennismaking. De acteur, die ook aan het woord komt in het tijdschrift, wist al bij de eerste ontmoeting dat hij met Holmes wilde trouwen.

"Op een gegeven moment dacht ik dat Katie mij ten huwelijk ging vragen. Ik ging direct over op een ander onderwerp. Ik wilde haar vragen", zo onthult de 46-jarige acteur.

Roddels

Hoewel de tabloids sinds hun huwelijk in 2006 een hoop misverstanden de wereld in geholpen hebben, probeert het stel zich niets van alle roddels aan te trekken.

"Ik probeer het uit te schakelen", zo zegt Holmes. "Ik heb genoeg andere dingen te doen. Ik ben moeder en actrice. Ik heb geen zin om aandacht te schenken aan al die geruchten."

Katie in NY Times Style Magazine