AMSTERDAM - Kevin Federline houdt nog altijd van zijn ex-vrouw Britney Spears. "Ze is de moeder van mijn kinderen", vertelt hij aan het Amerikaanse tijdschrift People. "Dat ik niet meer verliefd op haar ben, betekent niet dat ik niet meer van haar hou."

De 30-jarige Federline kreeg begin dit jaar de volledige voogdij over zijn twee zoons Sean Preston (3) en Jayden James (2) nadat Spears tweemaal in een psychiatrische kliniek belandde en haar hoofd kaalschoor.

Inmiddels gaat het beter met de 27-jarige popprinses, van wie deze week het nieuwe album 'Circus' verscheen. Ook heeft ze een bezoekregeling getroffen met de voormalige achtergronddanser, waarbij ze haar zoons drie keer in de week mag zien en de kinderen eenmaal per week bij haar mogen blijven slapen.

Structuur

"Het gaat echt zo veel beter", vertelt Federline. "Er is structuur daar en er is structuur bij mij thuis. We proberen hetzelfde schema aan te houden. Het hoeft niet helemaal perfect te zijn, maar de basis is er."

Het huwelijk van Spears en Federline liep twee jaar geleden op de klippen. "Het is al moeilijk genoeg om getrouwd te zijn en dan een kind te krijgen. Laat staan kinderen, het verandert alles", vertelt K-Fed, zoals hij ook wel wordt genoemd.

"Ik hield me meer met de kinderen bezig. Niet dat ik Britney negeerde, maar mijn kinderen waren altijd het belangrijkst."

Scheiding

Toen het huwelijk eenmaal in een neerwaartse spiraal was terechtgekomen, probeerde Federline de boel nog te redden, zo vertelt hij. "Ze praatte niet eens meer tegen me en vroeg de scheiding aan. Ik werd volledig genegeerd."