AMSTERDAM - Kate Winslet vond het niet gemakkelijk om seksscènes te spelen met collega Leonardo DiCaprio in hun laatste film 'Revolutionary Road'.

De twee acteurs speelden al eens eerder een romantische scène samen, voor kaskraker Titanic, maar deze keer moesten ze uit de kleren waar Winslets echtgenoot, regisseur Sam Mendes, bij was.

De 33-jarige Winslet had daar veel moeite mee, zo vertelde ze maandag in New York. "Ik kreeg er een inzinking van. Sam gaf ons continu aanwijzingen. Je moet er maar mee kunnen omgaan. Leonardo kon dat erg goed."

Bizarre ervaring

Mendes zelf noemde het opnemen van de bewuste scènes een "enorm bizarre ervaring". Desondanks is hij van mening dat zijn vrouw er professioneel mee om is gegaan.

Winslet wilde al jaren in een film spelen die door haar man is geregisseerd. "Ik kreeg vaak de vraag van beroemde acteurs waarom wij nog niet hadden samengewerkt. Ik begon een klein beetje jaloers te worden."

Naakt

De succesvolle actrice zegt verder dat ze geen moeite heeft om naakt te gaan voor een film, mits het nodig is voor het verhaal.

Verder vindt ze het belangrijk dat vrouwen op het witte doek wel worden geportreteerd als echte vrouwen. "Ik zit goed in mijn vel en ik heb geen moeite met mijn imperfecties."