AMSTERDAM - Zangeres Beyoncé Knowles heeft twee jaar geworsteld met een depressie toen ze deel uitmaakte van de Amerikaanse R&B-groep Destiny's Child.

Dat meldt de Britse krant The Daily Express.

De band onderging in 2000 verschillende personeelswisselingen. Critici hielden Knowles verantwoordelijk voor de strubbelingen, omdat haar vader tevens manager van de groep was en er sprake van zou zijn dat hij zijn dochter een voorkeursbehandeling zou geven.

Depressie

De R&B-hitmachine kijkt op die dagen terug als 'de donkerste periode in haar carrière'. "Gedurende een paar jaar leed ik aan een depressie", geeft Knowles nu toe.

Destiny's Child originele bezetting bestond uit Beyoncé, haar beste vriendin Kelly Rowland en haar jeugdvriendinnen LeToya Luckett en LaTavia Roberson.

Problemen

In 1999 onstonden problemen over de verdeling van de opbrengst van de groep, en Luckett en Roberson eisten meer geld. Hierop werd het duo zonder hun eigen medeweten vervangen door twee nieuwe zangeressen, Michelle Williams en Farrah Franklin.

De aan de kant gezette dames spanden vervolgens een rechtszaak aan tegen Beyoncé en haar vader. Die zaak werd buiten de rechtzaal geschikt.