HILVERSUM - Loretta Schrijver gaat definitief weg bij seniorenomroep MAX. Reden van dit besluit is 'een verschil van inzicht' over de werkzaamheden van het programma MAX & Loretta, aldus de omroep maandag.

Schrijver, die het programma sinds juni 2007 presenteerde, zat sinds eind augustus thuis vanwege een burn-out. De vroegere RTL-nieuwslezer vond onlangs wel genoeg energie voor het inspreken vaneen animatiefilm.

Over het einde van de samenwerking zegt MAX-voorzitter Jan Slagter: "Loretta en ik hadden verschillende ideeën over hoe een programma gemaakt moet worden. Dat kan gebeuren. Dat neemt niet weg dat Loretta een gepassioneerde televisiemaker is met een groot hart voor de wereld."

Burn-out

De blonde tv-presentatrice is op dit moment nog herstellende van de burn-out, maar verwacht binnen afzienbare tijd weer elders aan het werk te kunnen.

Martine van Os en Siebrand Niessen nemen sinds half september de presentatie van Schrijvers programma voor hun rekening, dat met hun komst Tijd voor MAX is gaan heten.