AMSTERDAM - Joke de Kruijf is maandag uitgeroepen tot societyvrouw van het jaar. De jury roemde de 43-jarige musicalster vanwege 'haar veelzijdige muzikale en creatieve talent waaraan hele families veel plezier beleven'.

Addy van den Krommenacker werd op het gala in het Amsterdamse Krasnapolsky Hotel uitgeroepen tot societyman van het jaar.

De modeontwerper uit Den Bosch blinkt volgens de jury uit door zijn 'unieke modetalent waarmee hij in een welhaast filmische sfeer nieuwe elegance en gevoel voor eigenwaarde schenkt aan de moderne vrouw'.

Tv-programma

Oeuvreprijzen gingen naar GTST-actrice Jette van der Meij en tenor Jorge Castro. Het programma van misdaadjournalist Peter R. de Vries werd uitgeroepen tot meest betrokken tv-programma van het jaar. Zangeres Maud Mulder werd gekroond tot KerstMiss 2008.

De Society Awards, een initiatief van de stichting Nederland Positief, werden dit jaar voor de vijfde maal uitgereikt aan bekende Nederlanders die zich 'op bijzondere wijze verdienstelijk maken voor de Nederlandse maatschappij en uitblinken in stijl en uitstraling'. Nederland Postitief streeft een positieve samenleving na.

Society Awards in Amsterdam